A legjobb mellplasztikával foglalkozó sebészek Magyarországon

Mellkisebbítés

A mellplasztikai eljárások közül kétségtelen, hogy legtöbben a mellnagyobbítás iránt érdeklődnek. Azok viszont, akiket a természet az átlagosnál nagyobb keblekkel áldott meg, és ennek hátrányait a mindennapokban is tapasztalják, jól tudják, hogy ami másoknak áldás lenne, az számukra inkább átok. A túl nagy mellek nem csak aránytalanok lehetnek a testalkathoz, ezáltal pszichés gondokat okozva, de testi fájdalmak is a számlájára írható a sokak által vágyott méreteknek. A hát-, és vállfájdalmak gyakran tapasztalhatóak azoknak a hölgyeknek a körében, akik vagy súlygyarapodás, vagy genetikai okok miatt nagy mellekkel rendelkeznek. A mellkisebbítés megoldást jelenthet számukra, arról nem is beszélve, hogy a kisebb méretekkel egy sor bőrgyógyászati jellegű problémának is elejét lehet venni, melyek kellemetlenségeival valóban csak a nagymellű hölgyek vannak tisztában.

Mit kell tudni a beavatkozásról?

A túlságosan nagy mellek idővel lógni kezdenek, mivel a súly megnyújtja a bőrt. A mellkisebbítő műtét alkalmas az arányos és feszes formák kialakítására. Vannak esetek, amikor a mirigyállomány egy részének eltávolítása nem elegendő, hanem mellfelvarrással kombinálva ajánlott elvégezni a beavatkozást a tökéletes végeredmény érdekében. A műtét alkalmával a sebész a mellbimbóudvar körül, a bimbó aljától függőlegesen lefelé, valamint a mell alatti redőben ejt bemetszéseket. A felesleges bőr, zsír és szövet eltávolítása után a mellbimbó fentebb kerül, és mérete is csökkenthető, ami esztétikai szempontból szintén előnyös, ugyanis a nagy mellekkel rendelkezőknél a bimbó is megnyúlhat, ami nem feltétlenül szép látvány. A mell alatti varrattal zárul az eljárás, mely után a varratszedésre körülbelül két hét múlva kerül majd sor. A mellműtétek után használatos speciális melltartóra valószínűleg még több hétig szükség lesz, s akár 3-4 hónapnak is el kell telnie addig, amíg a keblek felveszik végleges formájukat.

Hogy alkati sajátosságból adódóan, terhesség, vagy elhízás után tapasztalható a mellek nagymértékű növekedése, tulajdonképpen az eredmény szempontjából mindegy is. Ami a legfontosabb, hogy ne kelljen állandó hátfájással, mozgásszervi panaszokkal, és a keblek alatt gyakran előforduló gombás, gyulladásos problémákkal küzdeni. Ehhez a plasztikai sebészet megoldást kínál az Ön számára is. Amennyiben szeretne többet megtudni a beavatkozásról, és annak TB általi finanszírozottságáról, keresse szakembereinket!

Oldalunkon összegyűjtöttük a szakma legjobb sebészeit, hogy Ön nyugodt szívvel választhasson közülük.

Válasszon orvost most!