A legjobb mellplasztikával foglalkozó sebészek Magyarországon

Mellnagyobbítás

A plasztikai beavatkozások között kétségtelen, hogy évek óta a legnagyobb népszerűségnek a mellnagyobbítás bizonyul. A természet szűkmarkúsága akár komoly pszichés problémákhoz is vezethet, ami azonban mesterséges úton orvosolható, ezzel növelve a páciens önbizalmát. Természetesen a mellplasztika jóval többről szól, mint a méretnövelésről, hiszen a fogyás, vagy például szoptatás után formáját vesztett, lógó mellek újra csak a mellfelvarrásnak köszönhetően lehetnek hibátlanok. Legtöbbször esztétikai jellegű beavatkozást végeznek a szakemberek, de a betegség következtében kialakult hiányosság esetében a helyreállító jelleg a domináns. A telt, szép formájú keblek mindig is  a hölgyek vágyai között szerepeltek, s ma már korszerű technológiával készült, az eljárás során többszörösen ellenőrzött anyagok állnak rendelkezésre ehhez.

Mit érdemes tudni a méretekről?

A klinikát felkeresve először a szakemberrel történő konzultációra kerül majd sor, mely alkalmával elmondhatja saját elképzeléseit, hogy milyen méreteket szeretne magának tudni, vagy milyen elvárásai vannak a műtét végeredményével kapcsolatban. Számítógépes modellezés éppen úgy segítheti a döntésben, mint a felpróbálható implantátumok, melyek körülbelül megmutathatják, hogy mire számíthat. A sebészek javasolni szokták, hogy a mellnagyobbítás természetesen történjen, és alkatához illeszkedő méret mellett tegye le voksát. Nyilvánvalóan nem csak a szilikon implantátum kínálta lehetőségekkel élhet, hanem ma már sokan választják a saját zsírral történő mellnagyobbítást. Ezzel az eljárással a test olyan részeiről kerül a zsír leszívásra, ahol az nem kívánatos, és ezzel tölti fel a szakember fecskendőn keresztül a melleket. Hátránya, hogy csak egy bizonyos méretig oldható meg segítségével a mellek méretének növelése, viszont mellette szóljon, hogy teljesen természetes megoldást kínál a problémára. Nincs szükség vágásra, a tűszúrások nyomai elmúlnak, és akár két mérettel nagyobb kebleket is meg lehet segítségével valósítani. A kompressziós kötés viselése ez esetben is nélkülözhetetlen, ezt körülbelül egy héten át ajánlott viselni, a végleges eredményt pedig három hónap múlva látszódik teljesen.

Mi történik a beavatkozás után?

Amennyiben a plasztikai sebész által nyújtott, garantált eredményeket produkáló eljárások mellett dönt, fontos tudnia, hogy a mellnagyobbítás után fokozott odafigyelést igényel majd e terület, mely egész életmódjára hatással lesz a műtétet követő néhány hétben. A beavatkozást követően 10-14 nappal kerül sor a varratok eltávolítására, és eleinte a kompressziós kötés viselése rendkívül fontos. A tapasztalt fájdalom attól függ, hogy a mirigyállomány, vagy az izomzat alá kerül beültetésre az implantátum. Ez utóbbi esetében kissé erősebb fájdalom észlelhető, de ez gyógyszeres fájdalomcsillapítással mérsékelhető. A fizikai aktivitás, és olyan hétköznapi dolgok, mint a vezetés is csak egy hónappal a műtét után kezdhetőek el, valamint a szakemberek félévente-évente kontrollt szoktak javasolni. Ha felkeltette érdeklődését a téma, nézze meg a legjobb szakembereket, akik a területen tevékenykednek!

Oldalunkon összegyűjtöttük a szakma legjobb sebészeit, hogy Ön nyugodt szívvel választhasson közülük.

Válasszon orvost most!